2013. augusztus 14., szerda

Télálló Ezüst Pálma Magok 5 db(Nannorrhops ritch.) - Jelenlegi ára: 1 Ft


Nannorrhops Ritchiana télálló ezüst pálma !
A télálló pálmákkal a világ minden táján találkozhatunk. Faggyal szemben a legellenállóképesebb az Észak-Amerikából származó Rhapidophyllum hystrix és a Nannorrhops ritchiana.
A Nannorrhops ritchiana vagy más néven Mazari pálma egy fagyálló pálma, mely a pakisztáni, afganisztáni és iráni hegyekben honos. 1700 m-es tengerszint feletti magasságban, száraz, meleg, átforrósodott hegyoldalakon nő. Ezeken a területeken a tél nagyon hideg, sok a hó és a fagy szokásosan eléri a – 25 °C-ot. Ezért ez a fagyálló pálma egész évben a szabad ég alatt tartható.
A Nannorrhops ritchiana magjainak vetése eltér a szokásosan termesztett melegkedvelő pálmák magjainak vetésétől. Az alapvető különbség az, hogy a magok csírázásuk érdekében nem igényelnek magas hőmérsékletet. Pont ellenkezőleg, a csírázóképességük magasabb az alacsony, 15 – 20 °C körüli hőmérsékleteknél. Ideális, ha a nappali és az éjszakai hőmérséklet eltérő.
A magok vetésére használt szubsztrátum jó áteresztőképességgel rendelkezzen, ideálisnak a kavicsos talaj számít, melyet kaktuszok esetén használunk. Az említett pálma fő ellenségei a rothadó gyökerek, nem pedig a fagy.
A pálma szabad ég alatt tartható, de az első 3– 5 évben erős fagyok esetén védeni kell. A pálma télen is sok fényt igényel, mivel a hazájában ehhez szokott hozzá.
Hasonlóképpen, mint a többi pálma, a Nannorrhops ritchiana is kétlaki növény (az egyik növényen a hímvirágok virágoznak, a másik növényen pedig a nővirágok). Ezért, ha saját termésből származó magokra vágyik, szüksége lesz 2 különböző nemű növényre és szerencsére, hogy mind a két növény egyidejűleg virágozzon. .
Impozáns külsejével kertünk legszebb, és egyben legértékesebb növénye lehet.
A Magcsomag 5 db magot tartalmaz!
Nézz szét a termékeim között!
Több egzotikus növényt és magot is árulok, amelyek kertünk legszebb, irigylésre méltó példányai lesznek.
Sok 1 forintos aukcióm is fut!
Amennyiben több terméket vásároltál, kérlek érdeklődj a postaköltségről.
Jó licitálást!



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2013-08-31 23:09
. Télálló Ezüst Pálma Magok 5 db(Nannorrhops ritch.) - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése